Pomôcť riešiť parkovanie v Prešove má vyhlásená súťaž

07.10.2009 Prešov

Parkovanie na sídliskách i v širšom centre mesta je jedným z najakútnejších problémov Prešovčanov. Vedenie mesta sa preto rozhodlo vyhlásiť súťaž o najlepší návrh na riešenie statickej dopravy v meste Prešov.
Nejde o oficiálne verejné obstarávanie, ale o súťaž, ktorá má pomôcť mestu nájsť potenciálneho partnera pri riešení čoraz zložitejšieho problému nedostatku parkovacích miest na sídliskách a ďalších zastavaných častiach mesta.

\"Návrh má podať riešenie statickej dopravy v meste Prešov, t.j. zorganizovanie statickej a dynamickej dopravy vo vymedzených lokalitách s cieľom dosiahnutia vyššieho počtu parkovacích miest, uvoľnenia komunikácií na bezpečný prejazd vozidiel. Návrh riešenia má byť realizovateľný bez použitia verejných finančných zdrojov, \" vysvetľuje cieľ súťaže Adriana Compeľová, vedúca oddelenia dopravy, energetiky a životného prostredia odboru hlavného architekta MsÚ v Prešove.

Riešeným územím je katastrálne územie mesta Prešov v lokalizácii: Sídlisko III, Sídlisko II, Sabinovská ul. a okolie, Táborisko, širšie centrum mesta, Ul. 17. novembra a okolie, Sídlisko Šváby, Sídlisko Sekčov I + časť Solivaru, Sídlisko Sekčov II.

Návrhy môžu podávať právnické osoby do 30. 11. 2009 na adresu: Odbor hlavného architekta mesta, Mestský úrad Prešov, Hlavná 73, 080 01 Prešov alebo v elektronickej podobe: adriana.compelova@presov.sk.
Katarína Pirohová,
hovorkyňa primátora mesta
 

Vyberte región